Asta Asunmaa kehottaa sienien, yrttien ja marjojen poimintaan.
Villiruoka valuutaksi -hanke käynnistyy
24.8.2017
Sienistä, villiyrteistä ja -vihanneksista lisätienestiä yrittäjille ja kerääjille
Villiruokatrendi on täällä. Suupohjassa tartutaan aiheeseen nyt Villiruoka valuutaksi hankkeella. Villiruokaa ovat mm. marjat, sienet, villivihannekset ja -yrtit.
Villiruoka valuutaksi -hankkeessa innostetaan suupohjalaisia yrittäjiä ja kerääjiä hankkimaan tuloja sienten, villivihannesten ja -yrttien käytön kautta. Kerääjiä opetetaan keräämään laadukasta ruoka-ainesta ja myymään sitä eteenpäin. Hankkeen aikana järjestetään kerääjäkoulutuksia myös suunnattuina nuorille ja maahanmuuttajille. Yrittäjiä puolestaan innostetaan villiruoan käyttöön liiketoiminnassa ja ansaitsemaan lisätuloja sen kautta. Esimerkiksi Euroopassa Geopark-alueilla syödään ns. geofoodia, joka tarkoittaa Geopark-alueen villiruoasta tehtyjä annoksia.
Leader-hanketta hallinnoi E-P maa- ja kotitalousnaiset / ProAgria Etelä-Pohjanmaa ja se kestää vuoden 2018 loppuun saakka. Kerääjäkoulutuksista vastaa ruoka- ja kotitalouseritysasiantuntija Asta Asunmaa ja yrittäjäosiosta toiminnanjohtaja Terhi Jaskari.
Hankkeen toimet aloitetaan kerääjäkoulutuksilla, joista ensimmäinen sienikerääjäkoulutus järjestetään Ruokamessujen oheistapahtumana. Koulutuksissa käsitellään yleisimpiä kauppasieniä. Elinvoimaa kotimaasta -sieniretki on su 3.9. klo 16.00 ja lähtee Logistian pihamaalta Kauhajoelta.