Mervi ja Jussi Vilén ovat tyytyväisiä Jussin kädessä olevan 70-vuotisjuhlaleivän Viléniläisen saamasta suosiosta. Juhlaleivän etiketin on suunnitellut virtolainen Mea Matero.
Vilénin Leipomossa leivottu seitsemän vuosikymmentä
8.11.2022
Hulppeista ikävuosista huolimatta virtolaisyritys menee tuoreesti eteenpäin
Taisto Järvinen
Vilénin Leipomon toiminta Virroilla on käynnistynyt marraskuun neljäntenä päivänä vuonna 1952. Yritys on näin ollen saavuttanut seitsemänkymmenen vuoden ikäpaalun viime viikon lopulla. Vilénin Leipomon kutsuvierasjuhlallisuudet on järjestetty. Juhlallisuudet jatkuvat ensi perjantaina, jolloin yrityksen kahvilassa on asiakkaille täytekakkukahvitarjoilu ja tuotekassitarjous.
Vilénin Leipomoa luotsaavat nyt viidettä vuotta yrittäjäsisarukset Mervi ja Jussi Vilén. He ovat yrittäjiä kolmannessa polvessa. Molemmilla on kuitenkin yrityksessä yli 20 vuoden työkokemus.
- Isoisämme ja isoäitimme Mauri ja Eila Vilén ovat perustaneet yrityksen. Perustajien nuorin poika, isämme Pertti Vilén johti leipomoa heidän jälkeen 29 vuotta. Me jatkamme työtä yrittäjinä hänen jälkeensä.
- Tullessamme vetovastuuseen olivat yrityksen toiminta ja tuotteet hyvässä kunnossa. Myös yhteistyökuviot toimivat. Ammatillinen osaaminen oli molemmilla ajan tasalla. Yrittäjäopintoja tässä on hieman päivitetty, Mervi ja Jussi Vilén kiteyttävät.
Laatu edellä
Vilénin Leipomo on toimintansa ajan tunnettu korkealaatuisista leipomotuotteista. Laatu on toiminnan tunnussana myös tänä päivänä ja tulevaisuudessa.
- Tuotannossa on yhteensä noin 200 erilaista leipomotuotetta. Leivomme edelleen joitakin tuotteita, jotka ovat olleet tarjolla koko 70 vuoden toiminnan ajan. Uusia tuotteita tulee toki jatkuvasti ja jotkut jäävät pois. Uusimpana on tuotantoon tullut Viléniläinen, joka on yrityksemme 70-vuotisjuhlaleipä, sanoo tuotannosta ja ostoista vastaava Jussi Vilén.
- Pullaa ja kakkuja tehdään hieman enemmän kuin leipää. Molemmat ovat yhtä tärkeitä ja tukevat toinen toistaan. Olemme keskisuuri leipomo, jossa leivotaan perinteen mukaan käsin.
- Täysjyväruisleipä on yksi perinteisimpiä tuotteitamme. Tämän päivän asiakkaat arvostavat leivän kuitupitoisuutta ja ravintoarvoa. Leivomme 100 prosenttisesti kotimaisesta, lähialueen viljasta jauhetuista jauhoista, sanoo myynnistä ja markkinoinnista vastaava Mervi Vilén.
Vilénin kahvila on suosittu taukopaikka. Kahvilan toiminta on laajentunut kuluvan vuoden alusta käsittäen nyt myös keittolounaspalvelun. Keittolounas on saanut hyvän vastaanoton. Keiton valmistaa Mikontalon Ravintola. Vilénit puolestaan valmistavat heille leipomotuotteet.
Vilénin Leipomon tuotteita ajetaan päivittäin yrityksen kolmella autolla noin 100 kilometrin säteellä oleviin liikkeisiin. Tuotteita menee myös Seinäjoelle.
Toimitilat ajan tasalle
Vilénin Leipomon toimitiloissa on tapahtunut paljon uudistuksia viimeisten neljän vuoden aikana. Talossa on tehty putkisto- ja kattosaneeraus sekä julkisivuremontti, myös tuotantotilat ja kahvio on remontoitu. Katolle on rakennettu viime syksynä 100 kennon aurinkovoimala. Lisäksi yksi paistouuni on uusittu ja parhaillaan on työn alla kylmiöremontti.
- Aurinkopaneelit asennettiin silloin, kun niitä oli sujuvasti saatavana. Kesällä ne tuottivat sähköä 5000 kWh kuukauden aikana, joten hyvä apu ne ovat alalla, jossa sähkönkulutus on iso.
- Selvitysvaiheessa on tällä hetkellä tehokkaampi lämmön talteenotto, johon pontta antavat tämän ajan energiakysymykset. Lähettämön remontti on myös suunnittelupöydällä.
- Hieman sumuista aikaa tämä on, silti me katsomme positiivisesti eteenpäin ja kehitämme toimintaamme.
- Iso kiitos vuosikymmenistä kuuluu sitoutuneelle henkilökunnallemme. Juhlassa palkittiin kuusi henkilöä pitkistä työsuhteista. Työvuosia heillä on yhteensä 160, yrittäjät sanovat.
Vilénin Leipomo Oy
03 475 2900
Kiertotie 4
34800 Virrat
vileninleipomo.fi