Kyläkaupan laajoista valikoimista kaikki tarvittava riistaruuan oikeaoppiseen käsittelyyn ja valmistamiseen sekä laadukkaat varusteet metsästykseen ja eräelämään.
Riistakauden käynnistyminen näkyy myös Kyläkaupalla
5.10.2017
Valikoima parhaimmillaan
Riistakauden käynnistyminen näkyy myös Kyläkaupalla
Syyspäiväntasaus on ohitettu ja puista putoilevat lehdet, kirpeät aamut sekä pimeät illat kertovat syksyn todella saapuneen. Ruskan lisäksi värejä metsiin tuovat kirkkaisiin huomioliiveihin sonnustautuneet metsästäjät. Keittiöön syksy tuo tullessaan sienet, juurekset ja tietysti riistan – yksi syksyn herkullisimmista puolista onkin riistaruuat ja patojen hauduttelu.
Riistakauden käynnistyminen näkyy myös Tuurin Kyläkaupassa. Valikoima niin ruuanlaittoon ja riistan käsittelyyn liittyvissä tuotteissa kuin erä- ja metsästysvaatteissa ja -tarvikkeissakin on juuri nyt parhaimmillaan. Kyläkaupan laajoista valikoimista löydät laadukkaat varusteet metsästykseen ja eräelämään sekä kaiken tarvittavan riistaruuan oikeaoppiseen käsittelyyn ja valmistamiseen.
Kyläkaupan KOTI-osastolta vinkataan yhden tämän syksyn suosikkituotteen olevan painekattila, jolla ruoka valmistuu terveellisesti ja jopa 40 % nopeammin kuin tavallisessa kattilassa tai uunissa hauduttamalla. Painekattila on omiaan nimenomaan riistaruokien valmistukseen. Se on paitsi käytännöllinen työväline itselle, myös erinomainen lahjaidea. Kyläkaupan KOTI-osastolla on lauantaina 7.10. kello 10 -16 tuote-esittelijä Raili Urrila esittelemässä Tefalin Secure Neo 5 -painekattilaa ja antamassa hyviä käytännön ohjeita sen monipuoliseen käyttöön.
Riista on suomalaista ruokakulttuuria parhaimmillaan
Riistalihaa arvostetaan ja riistaruuat ovat suomalaisen ruokakulttuurin ylpeydenaiheita. Riistaa on itseoikeutetusti tarjolla, kun ulkomaisia vieraita kestitään niin kotona kuin valtakunnan ykköspöydissäkin.
Riistaliha on monipuolista, maukasta, lähes rasvatonta ja terveellistä. Lisäaineiden ja ruuan alkuperäkohujen aikakautena metsästäjä tietää, mistä hänen ruokansa on peräisin. Vaikka riistalihaa ajoittain saa myös kaupoista, varmimmin saalista saa tutun metsästäjän kautta tai lähtemällä itse jahtiin.
Riistalihan maustamisessa kannattaa antaa lihan omien aromien maistua. Klassiset suola ja mustapippuri toimivat riistan kanssa parhaiten, mutta maustamiseen sopivat myös voimakkaat yrtit, kuten timjami ja rosmariini. Riistan kaveriksi sopii myös puolukka, karpalo, variksenmarja tai pihlajanmarja niin hillona kuin hyytelönäkin ja kermainen kastike kruunaa lihan kuin lihan.
Metsästysharrastus on yhä arvossaan
Eränkäynti on vahva osa suomalaisten historiaa ja perinnettä. Vaikka nykyisin suurin osa suomalaisista metsästäjistä metsästää enää vapaa-aikanaan, eränkäyntiperinne ja -taidot ovat yhä arvossaan. Suomessa on 26 riistalintulajia ja 34 riistaeläintä, joiden metsästyskaudet alkavat syksyisin vaihtelevasti, laji- ja aluekohtaisesti. Perinteisesti monelle metsästyskausi alkaa vesilinnuista loppukesästä. Hirvenmetsästys alkaa tänä vuonna vasta lokakuun toisena lauantaina ja kestää vuoden loppuun.
Metsästysharrastus on monelle suomalaiselle tärkeä elinvoiman ylläpitäjä. Säännöllinen liikkuminen ulkona mielenkiintoisen harrastuksen parissa virkistää ja rentouttaa mieltä, kehittää tasapainoa ja lihasvoimaa, parantaa liikkumisvarmuutta ja antaa mahdollisuuksia ystävien tapaamiseen. Metsästysharrastus yhdistää myös sukupolvia. Metsästys ja etenkin toiminta koirien kanssa on monen perheen yhteinen harrastus. Myös yhä useampi nainen Suomessa innostuu metsästyksestä ja suorittaa metsästyskortin.