Popian suussa sulavia kevätrullia saa nyt toreilta
22.9.2016
Popian suussa sulavia kevätrullia saa nyt toreilta
Mika Hankaniemi
Popia on aitoa thairuokaa valmistava yritys Jurvassa. Popian pääkokkina toimii Tip Sithapthim, aisaparinaan hänen aviomiehensä Hannu Käsnänen. Vuosi sitten alkunsa saaneen yrityksen pääartikkelina toimivat herkulliset ja suositut kevätrullat, eli popiat, joiden täytteenä käytetään possua, kanaa, ja katkarapua. Tarjolla on myös soijalla ja kuivatulla suppilovahverolla varusteltu kasvisvaihtoehto. Osa raaka-aineista, kuten lasinuudeli, kevätrullien kuoret ja mausteet tuodaan suoraan Thaimaasta.
- Muuten käyttämämme raaka-aineet ovat kotimaisia. Tipin buddhalaisuudesta johtuen ruuissamme ei käytetä lainkaan naudanlihaa.
Käsnäsen mukaan yritys aloitti pitopalvelutoiminnalla, mutta tänä kesänä kuvaan tuli mukaan torimyynti.
- Ostimme Lahdesta auton perässä vedettävän myyntivaunun, jossa kulkee mukana kaikki tarpeellinen raaka-aineista, jääkaapista, rasvakeittimestä ja pakastimesta lähtien.
Kevätrullien ohella menusta löytyy nyt myös päivittäin vaihtuva thailounas.
- Thairuoka on terveellistä, sillä kasvisten ja lihan suhde annoksissa on järkevä. Eli mistään kaloripommeista ei ole kyse, vaan makujen harmoniasta.
Käsnänen lupaa myyntivaunun ilmestyvän lakeuksien toreille.
- Aloitimme Jurvan ja Kurikan toreilta, mutta aiomme mennä myymään myös Seinäjoen, Teuvan ja Kauhajoen toreille. Kierrämme näillä näkymin loka-marraskuulle saakka.
Pariskunta aikoo viettää ensi talvesta ainakin kuukauden Bangkokista 150 kilometriä Myanmariin suuntaan sijaitsevassa Wanglukin kylässä, jossa heillä on toinen koti.
- Ainakin raksahommia on tiedossa ja aurinkoa. Maalis-huhtikuussa myyntivaunumme saapuvat taas toreille.
Popian ruokapalvelut ovat myös edelleen tilattavissa erilaisiin tapahtumiin, kuten syntymäpäiväjuhlille tai kokouksiin.
- Kannattaa seurata meidän liikkumista netissä osoitteessa: facebook.com/ThipsKitchen, Käsnänen vinkkaa.
Popia, puh. 050 512 5594, (Sähköpostiosoitteet vaativat JavaScript-tuen)
Tip Sithapthim ja Hannu Käsnänen aikovat kasvattaa thaimaalaisen lähiruuan tuottamista entisestään.