Leila Kattilakoski perehdyttää jäsenkorjauksen saloihin. Koulutuksesta saa  lisätietoa ja ilmoittautumisen voi samalla tehdä sähköpostilla osoitteeseen <span id="emo_email_2" class="emo_email">(Sähköpostiosoitteet vaativat JavaScript-tuen)</span>  tai soittamalla numeroon  044 432 5160.

Leila Kattilakoski perehdyttää jäsenkorjauksen saloihin. Koulutuksesta saa lisätietoa ja ilmoittautumisen voi samalla tehdä sähköpostilla osoitteeseen (Sähköpostiosoitteet vaativat JavaScript-tuen) tai soittamalla numeroon 044 432 5160.

Perinteisen jäsenkorjauksen koulutus alkaa Ilmajoella

4.2.2016

Leila Kattilakoski perehdyttää jäsenkorjauksen saloihin. Koulutuksesta saa  lisätietoa ja ilmoittautumisen voi samalla tehdä sähköpostilla osoitteeseen <span id=(Sähköpostiosoitteet vaativat JavaScript-tuen) tai soittamalla numeroon 044 432 5160." src="/site/assets/files/9114/leila3.jpg" />

Vivi Triballi

Etelä-Pohjanmaan opistolla alkaa jäsenkorjaajan perustutkinto lauantaina 6.2.2016 kello 8.30.

Ilmoittautuminen on parhaillaan  käynnissä.

- Kurssille otetaan 20 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ihan viimeiseen asti voi ilmoittautua, jos paikkoja vain on. Yleensä kurssit ovat olleet melko täynnä, joten ilmoittautumista ei kannata jättää viime tippaan. Opistolla alkaa aina kaksi peruskurssia. Toinen on jo alkanut marraskuussa 2015. Peruskursseja on neljä ja ne käydään läpi vuoden sisällä, selittää kouluttaja Leila Kattilakoski Kannuksesta.
 

Koulutusohjelma valmentaa ammattiin

Koko koulutusohjelma kestää 3 vuotta. Se jaetaan neljään perus-, neljään jatko- ja neljään erikoistumisjaksoon.

- Neljä kurssia on aina vuoden sisällä, noin 2-3 kuukauden välein. Yksi kurssi on 18 tuntia. Koulutusten välissä on harjoitteluhoitoja ja  etätehtäviä. Koulutus painottuu voimakkaasti käytännön opettamiseen, kertoo Kattilakoski ja selittää, että jokaisen kurssisarjan jälkeen on laaja tentti, jonka voi tehdä kotona. Lisäksi koulutuksen lopuksi tehdään päättötyö ja suoritetaan näyttökoe.

Vaikka nykyajan trendi on opintojen nopeuttaminen, ei Jäsenkorjauskoulutusta voi nopeuttaa.

- Taidon omaksuminen vaatii aikaa ja paljon harjoittelua. Tässä työssä ei tule koskaan valmiiksi, Leila Kattilakoski tietää.

Valmistumisen jälkeenkään ei silti tarvitse murehtia ammattitaidon säilymisestä.

- Valmistuneille jäsenkorjaajille järjestetään täydennyskoulutus 2 kertaa vuodessa, maalis- ja elokuussa Kannuksessa, lupaa Leila.

 

Oikealla asenteella oppii

Kouluttaja Leila Kattilakosken mielestä paras asenne koulutettavalla on, jos hän ei tule kurssille "malja täynnä".

- Eli jos ajattelee, että tietää jo kaiken. Täyteen maljaan ei mahdu mitään. Nöyrä oppimisasenne on tärkeää, ahkeruus ja halu sydämestään auttaa toista ihmistä. Kädentaidon omaavat oppivat jäsenkorjauksen parhaiten, mutta jokainen voi oppia jäsenkorjausta.

Oppilaat saavat tehdä jokaisen kurssin jälkeen harjoitteluhoitoja kotonaan . Myös erikoistumisjaksoilla tehdään asiakashoitoja.

- Koulutus etenee vaiheittain. Ensimmäisellä kurssilla opetetaan kehon tasapainon palauttamista jalkojen alueelta ja jalkojen alueen ongelmien hoitamista. Toisella kurssilla käsitellään selkää, kolmannella hartioiden ja käsien alueiden ongelmia ja neljännellä kurssilla kaularangan käsittelyä, akuuttien ongelmien hoitamista. Myös hätäensiapu kuuluu neloskurssin ohjelmaan

« Takaisin