Honkajoen Masiinamessujen alueena on ollut alusta alkaen Pesämäen Moottoriurheilualue, jossa on vastaaviin verrattuna Suomen neliömäärältään suurin asfaltoitu yhtenäinen alue niin alan kisatapahtumien kuin muidenkin, kuten Masiinamessujen käyttöön. Kuva: Erkki Hautaviita (hautaviita.kuvat.fi)
Masiinamessut on tällä kertaa myös yksi isäntäkunta Honkajoen 150-vuotistapahtumista
1.6.2017
Masiinamessut on tällä kertaa myös yksi isäntäkunta Honkajoen 150-vuotistapahtumista
MasiinaAreenan paneelissa alueen pienten kuntien vahvat naisjohtajat
Karisamuli Korpela, teksti
Manner-Suomessa Honkajoella ollaan takuuvarmasti ainakin yhdessä asiassa muita edellä, sillä se on yritystihein kunta joka kuudennen kuntalaisen harjoittaessa yritystoimintaa. Ja koska ensimmäiseen kokoukseensa valmistautuvassa uudessa kunnanvaltuustossakin joka toinen on yrittäjätaustainen, tuon pohjois-satakuntalaisen maalaiskunnan asukkaiden yrittäjämyönteisyys on myös todistettu.
Edellä mainittu antaa sen tukevan selkärangan, jonka varassa myös Pesämäen Moottoriurheilualueelle kahden vuoden välein rakennettu Masiinamessut -tapahtuma on aikanaan perustettu. Eikä turhaan, sillä se on onnistunut mainiosti joka kerta ja kiinnostaa koko ajan kasvanutta yleisömassaa myös valtakunnallisesti. Masiinamessujen masinoivina voimina ovat olleet raskaan maansiirtokaluston sekä näiden oheistuotteiden honkajokelaiset kauppiaat, mutta lisäksi muutama yhteistyötaho naapurista Kauhajoelta.
Tämä suomalaisille tärkeä vuosi on taas myös Masiina-vuosi ja messut järjestetäänkin jo ensi viikolla kesäkuun 9-11. päivinä. Masiinajohtaja Timo Vähäsantasen mukaan monipuoliseen ohjelmaan listatussa MasiinaAreenan paneelissa tehdään perjantaina (klo 13-14)historiaa. Honkajoen Yrittäjien isännöimänä teema on ”Pienten kuntien tulevaisuus yli maakuntarajojen”.
- Aiheesta keskustelevat Honkajoen ja naapurikuntien naispuoliset kunnanjohtajat samalla tasapainottaen ehkä miehiseltä kuulostavan Masiinamessun imagoa, hän kertoo listaten Isojoen Linda Leinosen, Jämijärven Kirsi Virtasen, Karvian Tarja Hosiasluoman, Siikaisten Viveka Lanteen ja isäntäkunta Honkajoen Ulla Norrbon.
- Heidän lisäkseen Sote- ja maakuntamyllerryksessä olevien pienten kuntien tulevaisuudesta ovat keskustelemassa päätoimittaja Kim Huovinlahti Satakunnan Viikosta ja elinkeinoasioiden päällikkö Susanna Kallama Suomen Yrittäjistä, masiinajohtaja jatkaa.
Kuusi naista ja yksi mies
Moni on varmaan ja aivan oikein sitä mieltä, että panelistien naisvaltaisuus on osa tätä päivää. Esimerkiksi Masiinamessuunkin paljon yhdistettävissä olevassa maataloudessa farmaripariskunnat toimivat nykyään paljon enemmän yhdessä entisajan agraariin verrattuna. Emäntä-rooli on laajentunut tasavertaiseen kumppanuuteen isännän rinnalle talon kaikkiin töihin niin karjasuojissa kuin pelloilla, niin hangon varressa kuin traktorin hytissä.
- Toivomme paneeliin myös yleisön aktiivista roolia, Vähäsantanen korostaa mainiten kilpailusta, jossa lasketaan kunnanjohtajien henkilökohtaisten kannattajien määrä katsomossa.
- Toisessa kilpailussa paneelin lopuksi ratkaistaan seutukunnan nopeimman naiskunnanjohtajan titteli, hän avaa arvoituksellisesti.
Kolmipaiväisen Masiinamessut -tapahtuman muihin antimiin kuuluvat varsinaisen maansiirto-, maatalous- ja puutarhakoneiden sekä traktoreiden messuosastojen lisäksi muut maa- ja metsätalouden osastot, monipuoliset harrastusosastot, uusiutuvan ja perinteisen energiantuoton sekä lämmön ratkaisut, pienkoneosastot, työ- ja vapaa-aikavaatteet, etc, etc. Lisäksi tarjolla on totta kai syötävää ja juotavaa kaikella kirjolla, karting-ajoa (myös kisa pe 15.00), työnäytöksiä, tietoiskuja, arvontaa, helikopterilennätyksiä ja vaikka pienkaivinkoneen käytön opettelua.
Spesiaalina tarjotaan tällä kertaa sunnuntain huutokauppa 12.00 alkaen. Sen meklaroivat huutokauppakeisari Aki Palsanmäki sekä vaimonsa Heli. (masiinamessut.fi)