Toimitusjohtaja Mikeal Hannula kertoo, että toimitilojen hiljeneminen ja etätöihin siirtyminen koronan takia vähensivät töitä. Toisaalta toimintaa jatkaneissa tiloissa lisääntyivät esimerkiksi desinfinointipyyhinnät. Yrityksen kannalta koronan taloudellinen vaikutus olikin plus miinus nolla.
Lakeuden Puhdistuspalvelut tekee myös tuholaistorjuntaa
30.7.2020
Yritysten, taloyhtiöiden ja kotien siivouspalveluja sekä maatila- ja kattopesuja tarjoava Lakeuden Puhdistuspalvelut Oy, LPP, laajensi äskettäin toimenkuvaansa tuholaistorjuntaan.
Kuusi vuotta alan yrittäjänä toiminut Mikael Hannula kertoo, että nyt vielä alkumetreillä vedettävää toimintaa pyöritetään Lakeuden Tuholaistorjunnan, LTT:n nimellä. Hän uskoo, että palvelulle ilmenee syksystä alkaen kysyntää enemmänkin, kunhan koronan aiheuttama erikoistilanne toivon mukaan normalisoituu ja kesälomakausi loppuu.
- Jyrsijät, hyönteiset, muurahaiset, luteet ynnä muut tuholaiset. Niitä me LTT:ssä torjumme, Hannula sanoo.
Kuinka nopeasti omakotitaloissa ja taloyhtiöissä sitten pitäisi huolestua ja reagoida esimerkiksi muurahaisiin?
- Jos niitä on paljon esimerkiksi taloyhtiössä, niin yhtiön johtoportaan kannattaa reagoida välittömästi, ettei ongelma pääse leviämään ja laajenemaan. Kuluttajat itse eivät tänä päivänä saa enää tuholaiset eliminoivia riittävän tehokkaita ns. "oikeita myrkkyjä", koska niiden hankintaan tarvitaan tietyt luvat. Toimimme Tukesin ohjeiden ja määräysten mukaan.
Teollisuusyritysten halleilla ja maatilojen rakennuksissa hiiret ja rotat aiheuttavat jyrsijöistä tavallisimmin ongelmia. Hannulan mukaan ne kannattaa tuhota pikimmiten, sillä esimerkiksi sähköjohtojen jyrsiminen voi aiheuttaa rakennuspalon. Rotta pääsee hampaidensa avulla halutessaan jopa puolimetrisen kivijalan läpi.
Yritykset voivat tehdä tuholaisten torjuntaa tarjoavan kanssa sopimuksen, jonka mukaan kiinteistöllä käydään määrävälein tarkastamassa syöttilaatikot. Asiakkaalle myös raportoidaan laatikkoihin lisätyistä syöteistä sekä kiinteistön silmämääräisesti todetusta kunnosta rakennusten sisä- että ulkopuolelta.
Palvelua myös Pirkanmaalla
Mikael Hannula aloitti yrittäjänä kuusi vuotta sitten toimittuaan sitä ennen kymmenkunta vuotta myyntitöissä.
- Myin parin-kolmen vuoden ajan työkaluja. Siinä minulla oli paljon asiakkaita maatalouspuolelta. Kuulin aika monelta, että saneerauspesijöistä on pulaa. Siitä se lähti. Perustin maatila- ja kattopesuja tarjoavan JMH-pesupalvelun.
Palvelu on edelleen osana LPP:n toimintaa ja paljolti juuri Hannulan itsensä vetämänä. Hän kertoo, että isomman mittakaavan saneerausoperaatioissa, kuten salomonellapesuissa ja vastaavissa, ollaan aktiivisesti tekemisissä Eläintorjuntatarkastuslaitoksen kanssa. Kohteet pestään saatujen työmääräysten mukaisesti.
Porrassiivousten, kotisiivousten ja perussiivousten ohessa yritykselle tuttuja töitä ovat myös disinfinoinnit, kaasutukset, otsonikäsittelyt ja homesiivoukset. Se myös myy saniteettitarvikkeita ja hoitaa vaihtomattopalveluja.
- Se minulla on ollut tässä kantavana ajatuksena, että mietimme aina mikä olisi asiakkaan kannalta parasta ja että asiakkaan tarpeisiin ja ongelmiin on reagoitava välittömästi. Ehdottoman tärkeää on myös pitää kiinni siitä, mitä on asiakkaan kanssa sopinut.
Kuusi vuotta sitten Hannula osti Kurikassa eläkkeelle jääneitä yrittäjiltä vuodesta 1982 saakka Etelä-Pohjanmaalla toimineen LPP:n. Loppuvuodesta 2019 Tampereella tuli myyntiin lähinnä yrityssiivouksia tekevä pieni, mutta hyvämaineinen siivousliike, jonka Hannula osti tammikuussa. Kaikissa toimipaikoissa eli Seinäjoella, Kurikassa ja Tampereella on oma työnjohtonsa ja kaikkiaan LPP-konsernin palveluksessa on tällä hetkellä nelisenkymmentä henkilöä.