Maija Silvennoinen käyttää Kirmot -tapahtuman ruokapöytien lisukkeina paikallisen Kärjen Puutarhan tuottamia timjameja ja muita tuotteita. Myös alusta saakka kasvatetut kesäkukat tulevat samalta puutarhalta.

Maija Silvennoinen käyttää Kirmot -tapahtuman ruokapöytien lisukkeina paikallisen Kärjen Puutarhan tuottamia timjameja ja muita tuotteita. Myös alusta saakka kasvatetut kesäkukat tulevat samalta puutarhalta.

Kirmot soi Saarijärven kesässä

12.7.2017

Kirmot soi Saarijärven kesässä

  • Tasokkaita konsertteja viitenä iltana, sunnuntaista perjantaihin

Taisto Järvinen

Kirmot, tasokkaista konserteista koostuva musiikki- ja kulttuuritapahtuma on yksi Saarijärven kesän kohokohdista. Kirmot -tapahtuma käynnistyy sunnuntaina ja jatkuu seuraavan viikon perjantaihin. Kuuden päivän aikana konserteista on vain yksi välipäivä. Tapahtumassa otetaan tavallaan ennakkolähtö jo lauantaina 15.7. jolloin käynnistyy neljän päivän pituinen Riku Niemen Rytmiklinikka.

Kirmot -tapahtuman avajaiskonsertti on sunnuntaina 16.7. Saarijärven kirkossa. Konsertissa esiintyvät Johanna Iivanainen; laulu ja Mikko Iivanainen; kitara sekä jousikaikukvartetti Riku Niemi ja RNO:n jouset.

Maanantain 17.7. konsertissa Saarijärvi-salissa on vuorossa Riku Niemen Rytmiklinikan opettajakonsertti. Tiistaina 18.7. Herajärven koululla on vuorossa Riku Niemen Rytmiklinikan oppilaskonsertti.

Pylkönmäen Yrittävän talon piha-alueella järjestetään keskiviikkona 19.7. mieliin painuva musiikkitapahtuma, kun estradille astuvat ”Pylkön pojat” Mikael Konttinen ja Tommi Soidinmäki. Vierailevana artistina konsertissa on Anne Mattila.

Kirmojen päätöstapahtuma, Kirmot-Areena, on perjantaina 21.7. Saarijärven Monitoimihallissa. Ohjelmasta vastaavat stand up taitajat Ali Jahangiri ja Heli Sutela. Musiikkia iltaan tuovat Petri Tavinen & Luupää sekä Erja Lyytinen ja Paleface.

Kaikki konsertit ovat iltatilaisuuksia ja alkavat kello 19.00.

 

Ruokaa paikkakunnan

parhaista raaka-aineista

Kirmot -tapahtumassa ei todellakaan tarvitse olla nälän tunteessa, siitä pitää huolen mestarikokki Maija Silvennoinen.

Tiistaina 18.7. on Maijan Street foodia tarjolla ravintola Friseessä.

Torstaina 20.7. on vuorossa Syödään yhdessä ja nostetaan malja 100 vuotta täyttävälle Suomelle. Tapahtuma on Saarijärven torilla. Tarjolla on puuropuffet, paikallisista ruishiutaleista valmistettua puuroa lisukkeineen. Tapahtumassa on mukana paikallisia lähiruoantuottajia.

Perjantaina on Maijan Pop Up, Kirmot Menu 2017. Menun kuuluu mehevää Haukkamäen Highland -härkää, perunoita, porkkanaa ja coleslaw-salaattia. Pöydiltä löytyy myös savukalatäytteisiä saaristolaisleipiä sekä kahvia, teetä, pullaa ja grillimakkaraa.

  • Pop Up -ravintola tulee tänä kesänä Kirmot -tapahtumaan kolmannen kerran. Hyödynnän pöydän antimiin paikallisten tuottajien satoa niin lihan kuin juuresten ja vihannesten osalta.
  • Kirmot on hyvä tilaisuus tuoda esille paikallisten tuottajien ruokaa, joka ei ole matkustellut pitkiä matkoja.
  • Teemme työtä oman paikkakunnan hyväksi niin Kirmot -konserttien kuin lähiruokatapahtumien osalta, sanoo Maa- ja Kotitalousnaisten keskuksen puheenjohtajana toimiva Maija Silvennoinen.

« Takaisin