Katja Mäntyniemi on tyytyväinen tiloihin, joissa toteutti unelmansa omasta vohvelikahvilasta. Idean sen perustamiseen hän sai joitain aikoja sitten lomamatkalla Etelä-Euroopassa.

Katja Mäntyniemi on tyytyväinen tiloihin, joissa toteutti unelmansa omasta vohvelikahvilasta. Idean sen perustamiseen hän sai joitain aikoja sitten lomamatkalla Etelä-Euroopassa.

Katja toteutti unelmansa perustamalla vohvelikahvilan

10.2.2022

Karisamuli Korpela, teksti ja kuva

 Kauhajokelainen Katja Mäntyniemi tuli television Koko Suomi leipoo-ohjelmasta tutuksi                                             yhtenä finalistina kahdentoista parhaan joukossa.

-Kilpailuun ehti ilmoittautua non viisisataa hakijaa, kunnes haku päättyi ja neljän karsintakierroksen jälkeen vaihe vaiheelta saatiin meidät kaksitoista varsinaista finalistia selville, Katja muistelee ohjelman vaiheita.                            Finalistit leipoivat aluksi videoiden kotikeittiöissään saadessaan sitä ennen ohjeet sähköpostissa ja kaiken kruunasi lopulta Helsingissä järjestetty finaali heinäkuussa 2020. Ohjelma innosti maanlaajuiseen tietoisuuteen tulleen keittiön puoliammattilaisen perustamaan Katja leipoo ja kokkaa -sivut Instagramiin ja Facebookiin ja mikä tärkeintä, viisi vuotta omasta kahvilasta haaveillut laittoi silläkin rintamalla tuulemaan ja perusti kaupungin keskustaan Katjan Vohvelikahvila- nimisen yrityksen.

 

Idea etelän lomareissulla

- Ajatus pääsääntöisesti vohveleihin suuntautuvasta kahvilasta syntyi eräällä etelän matkalla vierailtuamme samanhenkisessä paikassa vohvelikahveilla, Katja selvittää.

-Asiaa pähkäilttiin aikansa ja päätöksen jälkeen etsimme jonkin aikaa mahdollista liiketilaa täältä Kauhajoen keskustasta. Jossain vaiheessa viime syksynä bongasimme sitten tämän Puistotiellä olevan tilan juuri sellaiseksi, mitä haimme, hän jatkaa.

Yhteydenotto liiketilan omistajaan toi kuitenkin aluksi pettymyksen, sillä neliöt oli sovittu jo vuokrattavaksi eteenpäin ja näin sopivien tilojen haku jatkui. Mutta päivänä muutamana omistaja ottikin yhteyttä.

- Hän kertoi, että ensin ehtinyt taho oli perunut varauksensa ja liikehuoneisto olisi siten vapaana, jos tarvetta vielä olisi

 - Ja tarvetta oli, Katja jatkaa positiivisesta käänteestä asiassa, joka johti paljolti perheen omin voimin tehtyihin toimiin mielyttävän kahvilamiljöön sisustamisessa. 

 

Myös suolaiset listalla

        Vohvelit yhdistetään yhleensä kermaiseen ja makean marjaiseen lisukkeeseen, mutta Katjan Vohvelikahvilassa niitä saa myös suolaisin lisukkein.

        - Reseptiikan laatimisessa ei ole hätäilty, mutta joskus joku uusi on tullut mieleen kesken unienkin, Katja nauraa.

        Yksi yhteinen tekijä niissä on laktoosittomuus ja se koskee myös jäätelöannoksiamme, joissa on myös tehty kehitystyötä eri makusuuntiin. Sanoisin jopa näin, että täällä kahvilassa me tarjoammme arjen luksusta, Katja Mäntyniemi toteaa haastattelun päätteeksi. 

« Takaisin