Kaksikymmentävuotias ravintola OnnenKivi on osa tuurilaista historiaa.
Kaksikymmentävuotias ravintola OnnenKivi on upeampi kuin koskaan
6.4.2017
Kaksikymmentävuotias ravintola OnnenKivi on upeampi kuin koskaan
Kyläkaupan ravintola OnnenKivi täyttää 4.4.2017 jo kunnioitettavat kaksikymmentä vuotta. Kuluneiden kahden vuosikymmenen aikana ravintolan ilmettä on uusittu useampaankin kertaan ja nyt juhlavuonnaan se on uusiutunut lähes kokonaan. Alkuperäinen henki ja tyyli on vieläkin aistittavissa, mutta ravintolan ilme on modernimpi, raikkaampi ja ennen kaikkea asiakaskapasiteetti on monin kerroin suurempi, keittiökapasiteetista puhumattakaan.
OnnenKivessä on käytetty ruuanlaitossa kotimaisia raaka-aineita aivan toiminnan alusta asti. Tarjolla on päivittäin kotiruokatyyppinen lounas, jonka tekemisessä on enemmän kuin luontevaa suosia kotimaisia toimittajia ja lähiruokaa. Ruokalistan sisältö on muuttunut vuosien varrella kysynnän ja asiakkaiden toiveiden mukaan. Esimerkiksi lounaalla on nykyään tarjolla aina myös kasvisvaihtoehto.
Pala tuurilaista historiaa
Ravintola OnnenKiven tarina liittyy tiiviisti Tuurin kylän historiaan. Tuurilaisella ammattitaidolla paikallisesta peruskalliosta louhittu komea kivinavetta seisoi Tuurin kylänraitilla, päätien vieressä, vuodesta 1908 asti.– Olin koko lapsuuteni päivittäin kulkenut kyseisen kivinavetan ohi sitä ihaillen, kertoo Vesa Keskinen. – Se oli todella lähellä tietä ja usein poikien kanssa seikkailimmekin sen sisällä, hän muistelee. Vuonna 1995 kattorakenteiltaan jo siinä vaiheessa ränsistynyt ja käyttämätön navetta myytiin PPTH:lle, joka aikoi rakentaa siitä kiviaidan. Tästä kuultuaan kyläkauppias ryhtyi toimiin kivien säilyttämiseksi Tuurissa ja kaupanteon lopputuloksena upea kivirakennus siirtyi Kyläkaupan omistukseen.
Navetan kivet siirrettiin Kyläkaupan julkisivun kupeeseen ja niiden suojiin rakennettiin varmasti yksi Suomen ainutlaatuisimmista ravintoloista. Kyläkauppa alkoi muotoutua matkailunähtävyydeksi – punaisen aaltopellin aikakausi rakentamisessa päättyi OnnenKiven myötä.
Virallisia avajaisia juhlittiin 4.4.1997. Silloin, kuten vielä tänäkin päivänä, OnnenKiven tärkein tehtävä oli palvella asiakasvirtoja koko perheen ruokapaikkana. Sen tunnusmerkkeinä ovat jo kaksikymmentä vuotta olleet hyvät ruuat, runsaat annokset ja ystävällinen henkilökunta. Periaatteena on, että kenenkään ei tarvitse lähteä pöydästä nälkäisenä. Alusta asti ravintolan yläkerran parketilla on tanssittu lähes viikoittain päivätansseja. Yläkerta on myös suosittu erilaisten perhejuhlien järjestämispaikka.
Kaksikymmenvuotiasta ravintola OnnenKiveä juhlitaan sunnuntaina 9.4. lounastarjouksen merkeissä. Syntymäpäivän kunniaksi OnnenKiven noutopöytälounaasta pääsee nauttimaan sunnuntaina -20 % hintaan. Tervetuloa juhlimaan uudistunutta ravintola OnnenKiveä!