Alavudella uskotaan rypsin tulevaisuuteen
28.3.2018
Alavudella uskotaan rypsin tulevaisuuteen
Suomi on käytännössä ainoa rypsiä viljelevä maa. Rypsi on lyhyeen pohjoiseen kasvukauteen paremmin soveltuva kasvi kuin rapsi ja kylmäpuristettavaksi elintarvikeöljyksi rypsi soveltuukin ”kaveriansa” rapsia huomattavasti paremmin.
Suomessa rypsiä viljellään maailman mittakaavassa erinomaisissa olosuhteissa, sillä meillä on riittävästi puhdasta vettä viljelyyn ja tuotantoon, Suomen kesä on valoisa, kasvitautitilanne on hyvä ja maaperä on puhtaudeltaan maailman huippuluokkaa. Hyvät tuotantotavat, jäljitettävyys ja vastuullisuus ovat myös muihin maihin verrattuna erittäin korkealla tasolla. (Lähde: Luke https://www.luke.fi/ruokafakta/.)